Reilun viikon sisään on mahtunut paljon asiaa. :)

 

Vinika ja ihanat sisaruksensa Sagramour S-pentueesta täyttivät 20.10 huikeat 5 vuotta. Viikonloppuna juhlistettiin synttäreitä kebakoilla. Koirakavereita ei kutsuttu, jotta tassupotilas Vindy sai levätä.

Vinkan syntymäpäivänä nimittäin oli Vindyn kontrolli ja antura oli edelleen kova ja turvonnut. Eläinlääkäri Jussi Virta ja Jaakko Väyrynen aukaisivat Vindyn anturan ja huuhtelivat. Enää mitään suurta anturasta ei tosin löytynyt. Tassua on hoidettu huuhtelemalla, Vetramilillä (mikä loistava tuote muuten tuo onkaan!) ja paketoimalla. Todella mielenkiintoista on ollut nähdä päivittäin kuinka haava paraneminen etenee. Antura ihan silmin nähden uudistuu sisältäpäin. Tänä aamuna haava oli jo pientä viirua lukuunottamatta saanut uuden vaaleanpunaisen kerroksen ihoa/kudosta päällensä. Kovin on tassu vielä arka käyttää, mutta tässäkin on apua isosta kasasta kipsinalusvaahtoa, cobania ja harsosidettä. Pieni sisar hento valkoinen sisälläni on aktivoitunut. Vindy onkin äärimmäisen kärsivällinen hoidettava, mitä nyt haavaa ihan selvästi kutittaa.

Viimalle on aloitettu (taas vaihteeksi) laihdustuskuuri. Nyt uusien vinkkien avittamana ja parissa viikossa on typyllä paino pudonnut vajaan kilon, turvotus kadonnut ja lanneosa tullut esille. Viimahan on taistellut koko elämänsä ylipainoa vastaan ja perinteinen syö vähän, liiku paljon ei vain ole auttanut. Nyt ruoka-annokseen on lisätty aivan minimaalinen hyppysellinen mineraalisuolaa. Viima on reipastunut hurjasti. Ja onkin ilo käydä koirien kanssa juoksulenkillä kun Viimankin tassu nousee ravissa :)

 

Kempele kuittaa. Vindyn tassukuvia luvassa kunhan saan siirrettyä koneelle.