Erittäin pitkältä tuntunut talvi alkaa vihdoin taittumaan kevääksi räntäsateiden ja auringonpaisteen saattamana.

Talvi on ollut tosi kurjaa aikaa, kun 2/3 koirista on ollut sairaana. Vindy alkoi köhimään noin viikko Kajaanin tamminäyttelyn jälkeen ja kuvittelin, että Vinka toi Vintiölle tuliaiseksi kennelyskän. Samaa tuumasi eläinlääkäri, joka määräsi pari viikkoa lepoa. Lepoa tuli ja meni, Vindyn köhä pysyi. Helmikuun alussa uusi keikka eläinlääkäriin ja diagnoosina nielutulehdus ja tukkeutuneet anaalit, hoitona antibiootti ja kortisoni. Kahden viikon kontrollissa Vindylle määrättiin viikko lisää lääkitystä kun nielurisat eivät olleet vielä kondiksessa. Samoihin aikoihin Vinka heittäytyi vaisuksi, nuoli itseään kuin hullu ja kirsu hohkasi kuumuuttaan. Eläinlääkäriin, jossa pissanäyte askarrutti eläinlääkäriä ja verikoe näytti, että koira on täysin terve ja erittäin hyväkuntoinen. Noh, toista se koiran naama näytti. Pyysin kurkkaamaan Vinkan nieluun, koska taloudessa oli jo yksi nielupotilas. Hieman nielu punersi, mutta silti eläinlääkäri kallistui enempi virtsatulehduksen suuntaan ja määräsi antibiootin. Seuraavalla viikolla Vinka ja Vindy menivät kontrolliin Vindyä hoitaneelle lääkärille, ja Vindy sai 98% terveen paperit. Vinkalle vaihdettiin antibiootti, koska nielu oli nyt selvästi tulehtunut.

Viikon päästä Vindyn oireet, köhiminen ja kakominen, palasivat ja saimme uuden kuurin.

Tämän viikon tilanne on se, että kontrollissa Vinka sai terveen paperit ja Vindylle varattiin aika nielurisaleikkaukseen, koska mielurisat pullottavat pusseistaan vaikka tulhedusmääre on poistunut.

Viima on pysynyt onneksi terveenä.

Kuluvalla viikolla saimme kasvattimme Wandan hoitoon epämääräiseksi ajaksi. Wanda on sopeutunut laumaan todella hyvin, mitä nyt kahden päivän perusteella sanoa.